Master of Putters 2019

10. februar 2019

For andre året på rad ble Master of Putters arrangert i Trondheim. Årets versjon ble avholdt på Austmann Bryggeri & Taproom på Sluppen. Mellom øltønner og byggsekker ble det satt opp tre diskgolfkurver som deltagerne i turneringen skulle putte på fra 9 meter.  I de innledende rundene ble de 19 deltagerne delt i tre grupper som alle spilte mot hverandre tre ganger.

Etter intense kamper i gruppespillet var det to som stod på vippen med samme poengscore. Hugo Taskila måtte til tross for kun seiere i gruppespillet ta opp kampen mot Sindre Roksvog fra den noe tøffe gruppe C, som var spekket med habile puttere. Til tross for den pressede situasjonen og at avgjørelsen skulle falle i den mest trafikerte sonen på bane C klarte Hugo å ta seg videre til kvartfinale sammen med Ove Halseth, Roger Karlsen, Leiv Aspén, Stig Rune Olsen, Vegard Velve, Sigrid Sandum og Simen Kjernlie.

På indre bane (A) møtte Sigrid Sandum fra Nidaros Stig Rune Olsen fra Hemne, begge kjempet hardt og etter en jevn start klarte Sigrid å slå Stig Rune og var dermed videre til semifinale. På midtre bane møtte Vegard Welve kveldens best kledde, Roger Karlsen, som hadde herjet den overnevnte C-gruppa gjennom hele gruppespillet. Mulig var kreftene gått ut av vinden fra nord, mulig møtte han bare sin overmakt, for Vegard tok de to viktige poengene på slutten og slo Roger 9-11. I tredje kvartfinale møtte Ove Halseth fra Hemne Simen Kjernlie. Halseth var nådeløs mot unggutten og til tross for tapper innsats fra Kjernlie måtte han til slutt se seg slått av grisebonden fra Øra med tre poeng, 9-12.
I siste kamp i kvartfinalerunden var det Hugo Taskila, som hadde en kamp mer enn alle andre for å ta seg videre, mot arrangør og storfavoritt (han har ikke skrevet dette selv) Leiv Aspèn. Taskila og Aspèn har flere ganger herjet på de lokale putteligaene på samme lag, så de kjenner hverandre godt, men denne gangen stod de altså som konkurrenter. Leiv satte flest putter og slo Hugo 13-9.

Leiv gikk dermed videre til første semifinale hvor han møtte Vegard Welve. Spenningen var å ta og føle på og for Welve ble det i overkant, og lot seg “welve” av Aspèn som tok seier med hele 11 poeng mot Vegards 1.

Andre semifinale ble også en kamp mellom to skruer; både Sigrid og Ove har karakteristiske stiler og lange rutiner for hver eneste putt. I folkehavet og bruset fra publikum på Sluppen var det Sandum som stod stødigst i presset og slo Halseth med sine 12 poeng med hans 5. Dermed var det klart for lokaloppgjør på alle mulige måter, fra samme klubb, med samme sponsor, med mange samarbeidsprosjekt i både treninger og arrangementer kjenner Aspèn og Sandum hverandres både gode og svake sider, hit og dit, inn og ut. Publikum brøler og forventningene er skyhøye i det Leiv og Sigrid entrer finalebanen.

Sigrid har gjennom slutten av kvarten og hele semien gjort rent bord og ikke bommet en eneste putt. Leiv er kjent for stødig og sterk stil som sjeldent bommer fra denne avstanden, så spenningen er til å ta og føle på.

De to kjemper jevnt, og kun en bom på de tre første rundene hver, før Sigrid sprekker opp og bommer begge sine grovt. Leiv benytter seg av tilbudet setter begge sine, slår Sigrid 13-16 og og danser inn sin første seier av Master of Putters noen sinne!

Vi gratulerer Leiv som storputter, Roger som kveldens  best kledde, Lennart som kveldens sinnatagg, Lars og Simen som kveldens nykommere, Anbjørn, Stig Rune og Ove fikk langreist-prisen og Mats som stakk av med egen kurv!

Takk for i år, ses igjen i 2020!